Questions & Answers

תרומת ביצית - שאלות ותשובות

ריכזנו את השאלות הנפוצות
שעולות בקרב השותפות לתהליך:

מי יכולה להיות תורמת ביצית?

חוק תרומת ביצית הגדיר שתורמת ביצית יכולה להיות אישה הנמצאת בעצמה בטיפולי פוריות או לחלופין מתנדבת, כאשר על השאיבה להיות למטרות הולדה או למחקר (נדיר באופן יחסי).

דרישות הסף האחרות הן:

• גיל: 35-21
• תושבת ישראל
• על האישה להיות רווקה (יכולה להיות גם אלמנה או גרושה) ולא נשואה, אלא אם ניתן לה אישור חריג לכך
• התורמת אינה בעלת קשר משפחתי לאם או לאב המיועדים
• על התורמת והנתרמת להיות מאותה דת.

זו הסיבה לכך שב-BMOM משתמשים בתרומות של ישראליות בלבד (להבדיל מהתהליך של תרומת זרע, בו ניתן לייבא גם תרומות מחו"ל).

למה כדאי לי לתרום ביצית?

ראשית כל, ואולי מעל הכול, מדובר כאן באחת התמורות החשובות ביותר שאפשר להעניק למישהי אחרת: האפשרות להגשים את חלום ההורות. זאת לצד הסכום הכספי שתקבלי עבור התרומה.

מהו התגמול הכספי עבור תרומת ביצית?

על כל מחזור שאיבה של ביצית, תקבלי סכום של 20,708 ש"ח נכון לשנת 2022. סכום זה פטור ממס.

מהם הסיכויים שאמצא מתאימה להיות תורמת?

קשה להעריך מראש, וכל מקרה נשקל לגופו לעומק. הבדיקות שהנשים מבצעות לאורך התהליך עשויות לגרום לכך שחלקן לא תוכלנה לשמש תורמות. כך למשל בוחנים את הרזרבה השחלתית של האישה, כשיש גבול תחתון שמי שאינה מגיעה אליו לא תוכל לשמש תורמת. דוגמה נוספת היא המצב הבריאותי של התורמת והרקע המשפחתי שלה, כאשר נשים עם מחלות רקע משמעותיות עלולות להיפסל.

מהם השלבים של תרומת ביצית?

B-MOM מבצע בדיקות קפדניות לכל תורמת, לרבות שאלון אישי וראיון עומק, בדיקות רפואיות, בדיקות הכנה והתאמה להפריה חוץ גופית (IVF), בדיקות צ'יפ גנטי, בדיקות סקר גנטי – והרשימה עוד ארוכה. המטרה היא לראות, בשלב הראשון, שהתורמת אכן יכולה לשמש כזו. בהמשך לכך תתבצע בחינה גנטית מוקפדת כחלק מתהליך ההתאמה בין תורמת לנתרמת.

למה חשוב שהסקר הגנטי יהיה מקיף?

התאמה אופטימלית בין תורמת ביצית לנתרמת היא אחד האתגרים הגדולים ביותר בתהליך. אם במקרה של בדיקת זרע אנחנו בונים מאגר של תורמי זרע ומציגים את המידע הכללי החשוב לגבי כל אחד מהם (החל מנתונים פיזיים, דרך מקצוע והשכלה ועד לתחביבים), במקרה של תרומת ביצית ההתאמה בין התורמת לנתרמת נעשית בצורה מוקפדת אפילו יותר עם דגש ניכר על הבדיקות הגנטיות.

כאשר יש את כל הידע בהישג יד, הרי שגם נשאות למחלה מסוימת אינה שוללת את האישה מלשמש תורמת וגם מקלה מאוד על ההתאמה האידיאלית עבורה.

האם הבדיקות הגנטיות והייעוץ הגנטי כרוך בתשלום?

לא. אנחנו מממנים את כל שלבי הבדיקות והייעוץ הגנטי באופן מלא, כך שלא יידרש ממך דבר. כמובן שתוכלי להשתמש בממצאי הסקר הגנטי הרחב שתעשי גם בעתיד, כולל עבור ההריונות הפרטיים שלך.

מה יידרש ממני טרם השאיבה?

בשלבים המוקדמים של התהליך, תקבלי את כל המידע שחשוב לדעת - כולל רשימה של בדיקות ראשוניות שעליך לבצע. לאחר מכן תידרשי לבצע בקופת החולים הזרקות בקופת החולים, לרוב אחת ליומיים למשך כ-10 ימים (אך לא ביום שלפני השאיבה). בימים שלפני השאיבה מומלץ שלא לקיים יחסי מין, או לכל הפחות להקפיד שהם יהיו מוגנים. אם השחלות מלאות, יימסרו לך הנחיות נוספות דוגמת ההמלצה לבצע פעילות גופנית מדודה בלבד ולא מאומצת מדי.

איך מתבצע תהליך השאיבה?

תהליך השאיבה נעשה בהרדמה מלאה, כך שמדובר בניתוח לכל דבר ועניין. עם זאת הוא בטוח ומאפשר התאוששות מהירה, תוך כשעתיים בלבד ברוב המקרים. לאחר מכן ניתן לחזור לשגרה, אם כי אנחנו ממליצים כן לקחת מספר ימי חופשה למען התאוששות הגוף והנפש.

אל השאיבה יש להגיע לאחר צום של שש שעות. חשוב להגיע לשאיבה עם מלווה, בין השאר מכיוון שחל איסור לנהוג ב-24 השעות שאחרי הטיפול, ורצוי גם עם גרביים ובגדים חמים.

האם השאיבה עלולה לפגוע בביציות שלי?

לא. מדי חודש מתגייס מחדש מספר שונה של זקיקים עבור אותו חודש, כאשר רק זקיק אחד מביניהם מבייץ ומגיע לשאר הביוץ, בעוד ששאר הזקיקים מתנוונים. אם לא משתמשים בהם, מתחיל למעשה סבב חדש של זקיקים שמנסה לגדול. השאיבה אינה פוגעת בכמות הכללית של הזקיקים, שמתחדשת כאמור תוך פרק זמן קצר, אלא מבוססת בעיקר על ניצול הזקיקים שעומדים להתנוון.

האם הפרטים שלי יישארו חסויים?

בוודאי! B-MOM פועל על פי הסטנדרטים המחמירים ביותר של חיסיון ואנונימיות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות ואף מעבר לכך. לא נעביר כל פרט מזהה שלך לשום גורם, כולל הנתרמת או הצאצאים העתידיים, אלא רק פרטים כלליים מאוד שעשויים להקל על הנתרמת לבצע את הבחירה המתאימה לה ביותר. מן העבר השני של התמונה, גם את לא תוכלי לדעת מה נעשה בפועל עם הביציות שלך, האם הן איפשרו הריון מוצלח וכמובן שגם מיהם הצאצאים.

כמה פעמים ניתן לתרום ביצית?

משרד הבריאות הגדיר שאישה יכולה לבצע עד שלושה מחזורי תרומה בחייה. בין מחזור אחד לאחר, נדרשת תקופת המתנה של 180 יום לפחות. מהניסיון שלנו, רוב הנשים כן בוחרות לתרום ביצית פעם אחת נוספת לפחות.

הצוות של כאן כדי לסייע לך

09-7740512 יצירת קשר
contact-image
חץ כלפי מעלה
חזרה למעלה
להשארת פרטים וקבלת מידע נוסף לחצו כאן
Whatsapp