How Donate?

איך תורמות?

תהליך תרומת ביצית

הליך תרומת ביצית דורש הירתמות מלאה מצד התורמת, לצד שורה ארוכה של בדיקות שחשוב לבצע: החל מהסינון הראשוני ועד למציאת ההתאמה המושלמת בין תורמת לנתרמת. בתחום הזה אסור להשאיר דבר ליד המקרה, ובוודאי שלא לסמוך על בדיקות שאינן מקיפות מספיק.

זו הסיבה לכך שהתהליך שעוברת התורמת הפוטנציאלית המגיעה ל-B-MOM הוא היסודי ביותר שתמצאו, כשהכול נעשה בצורה מקצועית, אישית ותוך ליווי מלא.

נקודת ההתחלה: הראיון הראשוני

מעוניינת לתרום ביצית? הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא ליצור איתנו קשר, דרך עמוד הפנייה באתר או טלפונית. אנחנו נבצע שאלון ראשוני ונתאם לך ראיון אצל ד”ר אלון קדם, מנהל בנק הזרע B-MOM של הרצליה מדיקל סנטר. במעמד זה נבצע אנמנזה רפואית ראשונה שלך, במטרה לוודא שאת אכן בריאה, לבחון את ההיסטוריה המשפחתית שלך ולראות האם שגרת החיים שלך מורכבת מפעולות שעלולות לפגוע באיכות הביציות או ברזרבת השחלות – למשל נטילת תרופות מסוימות באופן קבוע.

אם הראיון יראה שהכול כשורה, ד”ר קדם יבצע בדיקת אולטרה סאונד ראשונה על מנת לראות האם יש זקיקים בשחלות. רוב התורמות הפוטנציאליות הן צעירות (35-21), כך שהצפי הוא שתעברי את השלב הזה בהצלחה.

הערכה פסיכולוגית

השלב הבא הוא הערכה פסיכולוגית, אותה ניתן לבצע פרונטלית או ב-Zoom. בפגישה זו, הפסיכולוגית שלנו תספק את ההערכה המקצועית שלה לגבי סוגיות שונות שמגדירות את התהליך, בשאלות דוגמת:

  • האם את מבצעת את הצעד מרצונך האישי, מבלי שגורם מסוים כפה זאת עליך?
  • כיצד הסביבה הקרובה שלך עשויה לקבל את עצם התרומה?
  • האם שיתפת אדם מסוים ברצון לתרום?
  • ממי את עשויה לקבל תמיכה לאורך הדרך ועוד…

מעבר לשאלת ההתאמה לתהליך, שלב זה מיועד בין השאר לבחון את הרצינות של התורמת לבצע את התהליך ולוודא שאכן חשבה על ההיבטים השונים שלו לעומק. תרומת ביצית הרי דורשת הירתמות והתמדה מסוימת מבחינתה. אסור לשכוח שיש כאן צורך במעבר של בדיקות דם ואולטרה סאונד במרכזים לבריאות האישה, בביצוע עצמי של הזרקות הורמונים לגירוי השחלה וגם במעבר של תהליך השאיבה עצמו, פעולה ניתוחית הנעשית בהרדמה מלאה.

האינטרס שלנו, וגם שלך, הוא שתהיי שלמה עם ההחלטה שלך. מהניסיון שלנו הרוב המוחלט של נשים שמגיעות לשלב הבא גם ממשיכות ומבצעות אותו עד תומו.

ועדת האישורים

לאחר קבלת חוות דעת מהפסיכולוגית שאת מתאימה לשמש תורמת לתפיסת דעתה המקצועית, מגיע השלב של ועדת האישורים שהיא זו למעשה שיכולה לאשר אותך כתורמת מן המניין. בוועדה יושבים המנהל הרפואי של בית החולים הרצליה מדיקל סנטר, רופאת פיריון, עובדת סוציאלית, עורכת דין ואיש ציבור.

אנשי הוועדה יעברו על המסמכים וישאלו אותך שאלות נוספות לגבי הרצינות וההתאמה שלך לתהליך, ותקבלי הסברים נוספים על הדרוש ממך, אחוזי ההצלחה וכיוצא בזה.

בדיקות רפואיות ובדיקות התאמה

יש רשימה ארוכה של בדיקות, המקבילות בחלקן הגדול לאלה שמבצעות מטופלות הפריה חוץ גופית (IVF). בדיקות אלה כוללות בין השאר בדיקת דם מקיפה, בדיקה לאיתור מחלות זיהומיות, בדיקת פאפ, ממוגרפיה, בדיקת צוואר הרחם – והרשימה עוד ארוכה. הן מוודאות את ההתאמה הרפואית שלך ושאין בעיה בריאותית כלשהי שמונעת ממך לשמש תורמת.

הבדיקות הגנטיות הן דרישת חובה בדרך להצלחת התהליך. כל תורמת ובן זוג או תורם הזרע עוברים סקר גנטי רחב מאוד אשר בוחן את נשאויות של מאות מחלות ופגמים גנטיים באמצעות בדיקת דם פשוטה. ההתאמה בין תורמת לבן הזוג או התורם נעשית באופן פרטני וממוקד, על מנת להבטיח את ההתאמה אופטימלית

כדי לוודא שההתאמה היא תקינה גם בהיבטים אחרים, מוכנסים הנתונים של התורמות ונתרמות לתוכנה ממוחשבת מיוחדת של משרד הבריאות. בדרך זו ניתן בין השאר לוודא ששתיהן משתייכות לאותה דת, שאין בין התורמת לנתרמת או לבעלה קשר משפחתי ושהיא לא נשואה (אחת מדרישות הסף לקבלה הראשונית כתורמת, אם כי נשים נשואות יכולות לעבור בחלק מהמקרים ועדת חריגים). רק במקרים של התאמה אפשר להמשיך עם התהליך עצמו לקראת השאיבה המצופה.

תרופות, הזרקות ומה שביניהן

בפגישה הבאה עם ד”ר קדם, מתחיל למעשה השלב הרפואי המבוסס על פרוטוקול טיפולי הורמונלי. במסגרת זו תקבלי את רשימת התרופות שאת צריכה להזריק והנחיות ברורות כיצד לעשות זאת. את ההזרקה הראשונית נעשה ביחד, אפילו בזום, כך שתביני שהשד ממש לא נורא כל כך.

ההזרקות בהמשך לכך אינן פוגעות באיכות או בשגרת החיים. ניתן להתנהג כמעט כרגיל, כל עוד תקפידי להגיע אחת לכמה ימים למרכזי בריאות האישה הקרובים לביתך כדי לבצע את בדיקות המעקב. בדרך כלל תצטרכי לבצע הזרקות אחת ליומיים למשך כ-10 ימים כדי להביא את הביצית למצב אופטימלי.

יומיים או שלושה לפני השאיבה נעדכן אותך במועד המדויק ונעביר לך את ההנחיות החשובות, לרבות צום של שש שעות לפני השאיבה. לשאיבה עצמה – פעולה ניתוחית הנעשית בהרדמה מלאה – תתבקשי להגיע עם מלווה (בין השאר מכיוון שלאחריה לא תוכלי לנהוג למשך 24 שעות). לרוב נדרשות כ-4-3 שעות אשפוז עד לשאיבה, ולאחר השאיבה מתחילה התאוששות של שעתיים לערך.

מה קורה לפני תרומת ביצית שנייה

אישה יכולה לבצע בחייה עד שלושה מחזורי תרומת ביצית, עם דרישה של 180 ימי הפסקה לפחות בין מחזור למחזור. כאשר היא מבצעת תרומה בפעם השנייה – מה שללא ספק פשוט יותר ומאיים פחות מאשר בפעם ראשונה – התהליך נחשב למהיר יותר.

אם הבדיקות שהיא עברה עדיין בתוקף (לרוב התוקף עומד על שנה), ניתן לוותר עליהן. בכל מקרה אין צורך במעבר של ועדה או הערכה פסיכולוגית. כן נדרש מפגש עם הרופא ובדיקה שלו כדי לוודא שמצב הרחם או האישה לא השתנה לרעה בחודשים שחלפו מאז, וכמובן שבהמשך ריענון של ההנחיות והדגשים המצופים מהתורמת.

חץ כלפי מעלה
חזרה למעלה
Whatsapp