Sperm Purchase

התאמה בין התורם לנתרמת

ההתאמה

כמו בכל החלטה חשובה ומשמעותית, גם כאשר החלטת להיכנס להיריון עלו במוחך כמה וכמה שאלות חשובות.
אחת השאלות המרכזיות נגעה בוודאי לשאלת ההתאמה הגנטית: האם המטענים הגנטיים שלך ושל האבא לעתיד יבטיחו סיכוי גבוה להיריון תקין, או שהשילוב הזה עלול לגרום להתפתחות בעיות גנטיות בעובר?

התשובה לשאלה הזו הופכת עם השנים ליותר ויותר מדויקת, בין היתר הודות לבדיקות מתקדמות וחדשניות כדוגמת בדיקת ה-CMA, או בשמה הנוסף: בדיקת צ’יפ גנטי.

 

מהי בדיקת צ'יפ גנטי וכיצד היא מתבצעת?

מהות הבדיקה מבחינת המטופל: דגימת דם פשוטה.
יכולות: איתור של כ-110 מוטציות גנטיות שונות, ועוד כ-50 מחלות הקשורות במטען הגנטי של האדם.

הדגימה הנלקחת ממך ומהאבא לעתיד נבדקת על גבי משטח הדומה במראהו לשבב אלקטרוני, ומכאן שמו. במהלך הבדיקה נעשה שימוש בכמות עצומה של גלאים מיוחדים – אלפי גלאים המסוגלים לאתר גם שינויים מזעריים בכרומוזומים (שינויים שמוגדרים כתת-מיקרוסקופיים, כלומר כאלו שלא ניתן לאתר בבחינה תחת מיקרוסקופ רגיל).

בדיקת צ'יפ גנטי – היתרונות

  • דיוק מקסימלי: הבדיקה מסוגלת לאתר בעיות גנטיות רבות ומאפשרת להבין, עוד לפני ההיריון, מה הם הסיכויים להיריון תקין וללידת תינוק בריא. היתרון הזה יכול לשמש בהזדמנויות רבות, כולל במקרים שבהם תחליטי להרות באמצעות תרומת זרע, בעזרת אנשי בנק הזרע שלנו.
  • קלות הביצוע: כל שתצטרכי הוא לעבור בדיקת דם פשוטה (בדומה לזאת שנעשית בחדר האחות) – מה שמבטיח סיכונים מעטים יותר וסיכוי מזערי לסיבוכים כלשהם.
  • מהירות קבלת התוצאות: התשובה תתקבל לרוב עשרה ימים לאחר שתבצעי את הבדיקה, מה שיאפשר לך לקבל את ההחלטה במועד המתאים לך, וכשלרשותך כל הזמן שבעולם. עניין זה, אגב, מהווה יתרון משמעותי לנשים שנמצאות בעיצומו של ההיריון, משום שכך הן יכולות להחליט אם להפסיק את ההיריון או לשמור אותו בשלב מוקדם מאוד יחסית.

בדיקת צ'יפ גנטי – החסרונות

כמו כל בדיקה וכמו כל הליך רפואי שמתבצע כיום, גם לבדיקת הצ’יפ הגנטי ישנם חסרונות כאלו ואחרים:

  • סיכוי קיים לתוצאות לא ברורות מספיק: אמנם הבדיקה נחשבת מדויקת משמעותית מכל הבדיקות הקיימות היום, אך גם במהלכה עשויות להתקבל תשובות שידרשו בירור נוסף. לרוב, בדיקה נוספת מאותו סוג או בדיקות נלוות יוכלו לסייע לרופא בקבלת ההחלטה הטובה ביותר.
  • היסטוריית בדיקות קצרה יחסית: מאחר שמדובר בבדיקה חדשה יחסית, המסקנות והממצאים בנוגע אליה עדיין לא מגובשים מספיק. במילים אחרות: הרופא הממוצע אינו יכול להסיק מהבדיקה מסקנות לטווח הארוך, אך ככל שהבדיקה תהפוך קבועה ושגרתית יותר, כך הניסיון של הרופאים יגבר והם יוכלו להבין לעומק את אופייה ואת מאפייניה המיוחדים של הבדיקה. חשוב לזכור כי העניין אינו גורע כהוא זה מדיוק הבדיקה, כמובן.
חץ כלפי מעלה
חזרה למעלה
Whatsapp