תהליך קבלת תרומת זרע
ההחלטה להביא ילד לעולם באמצעות תרומת זרע היא צעד משמעותי וחשוב.
את עומדת בתחילתה של דרך חדשה, כזו שצפויה לחולל שינוי משמעותי בחייך. הצעד הראשון בדרך להיריון המתקרב וללידה המיוחלת הוא הצעד שבו תבחרי את תרומת הזרע מתוך מאגר התורמים הגדול הממתין לך בבנק הזרע של הרצליה מדיקל סנטר. כדי שהצעד הזה ייעשה על הצד הטוב ביותר מבחינתך, נפרט עליו כאן ונאפשר לך להבין בפני מה את עומדת ומה את צפויה לעבור.
ראיון אישי
קליטה ופתיחת תיק רפואי
במעמד זה אף תוכלי לבצע את בחירת המועמד המתאים לתרומה ולפתוח רשמית בתהליך לקבלת תרומת הזרע. נוסף על כך, תוכלי לבצע שימור מנות לטובת תכנית טיפולים עתידית (נפרט על כך בהמשך).
בחירת תורם
נוכל אף לספר לך על מערכת היחסים האחרונה של התורם, על הסרט האחרון שראה ועל הספר האחרון שקרא – הכול כדי שתוכלי לבצע היכרות מעמיקה ככל האפשר עם התורם לפני החלטתך הסופית.
איך מתקבל תורם לבנק?
החלטתן שאתן מעוניינות לרכוש תרומת זרע? מרגע קבלת ההחלטה החשובה הזו, מתחיל תהליך הכרחי – גם אם ממש לא מורכב או ארוך מדי. המטרה העיקרית שלו היא לראות האם המטענים הגנטיים שלך ושל האבא לעתיד יבטיחו סיכוי גבוה להיריון תקין.
על מנת שנוכל לבצע את בדיקת ההתאמה על הצד הטוב ביותר אנו עוברים מספר שלבים כאשר מגיע תורם חדש לבנק. אז מה בדיוק עובר תורם חדש כאשר הוא מגיע? מה חשוב לדעת מהצד שלכן בכל הנוגע לתורם ואיך תבחרו תורם בדרך הטובה ביותר? בעמוד הבא נעשה קצת סדר בבלאגן.
הבדיקות הגנטיות
בנק הזרע הפועל בבית החולים הפרטי הרצליה מדיקל סנטר מקיים, כידוע, תהליך סינון ארוך וקפדני בכל הנוגע לבדיקת הזרע ולקבלת תורמים למאגר התורמים האיכותי שלו. אך מה בנוגע אלייך, הנתרמת? אילו בדיקות את תעברי לפני בחירת התורם ותהליך ההזרעה (שיוביל בתקווה להיריון המיוחל)?
ישנם כמה סוגי בדיקות שעוברת כל אישה לפני שתחל באופן רשמי בתהליך : בדיקות דם שונות, בדיקות סרולוגיות, סדרת בדיקות גנטיות, בדיקת שד ובדיקת Pap (שתי הבדיקות האחרונות מומלצות איך אינן בגדר חובה). נפרט עבורך מהי כל בדיקה, מה משמעותה וכיצד היא תורמת לתהליך, עד לקבלת תרומת זרע.
ההתאמה
כמו בכל החלטה חשובה ומשמעותית, גם כאשר החלטות להיכנס להיריון עלו במוחך ישנם כמה וכמה שאלות חשובות. אחת השאלות המרכזיות נוגעת בשאלת ההתאמה הגנטית: האם המטענים הגנטיים שלך ושל האבא לעתיד יבטיחו סיכוי גבוה להיריון תקין, או שהשילוב הזה עלול לגרום להתפתחות בעיות גנטיות בעובר?
התשובה לשאלה הזו הופכת עם השנים ליותר ויותר מדויקת, בין היתר הודות לבדיקות מתקדמות וחדשניות כדוגמת בדיקת ה-CMA, או בשמה הנוסף: בדיקת צ’יפ גנטי.